Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Jari Välitalo
Bild: Jari Välitalo

Målet är fortsatt fantastiska stadsdelar som är till nytta och glädje för många

Vi som bostadsbolag, med de framgångsrika bostadssociala insatser vi bedriver, arbetar med många olika initiativ.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren "Vallås är en fantastisk stadsdel - så vad hände?”, 6/11.

Detta för att delta i och till viss del driva arbetet som skapar förändring av Vallås. Vi arbetar till exempel inom ramen för EST (Effektiv Samverkan för Trygghet), tillsammans med kommunen och polisen. Vi analyserar och genomför aktiviteter tillsammans utifrån olika situationer som rapporteras in. Ett arbete som syftar till att öka den upplevda tryggheten i centrum och övriga Vallås.

Det var inom vårt arbete med att skapa levande stadsdelar som en gymkedja valde att etablera sig i en av våra lokaler kring just torget i Vallås centrum. Det var också i samband med tillskapandet av ett nytt torg i Vallås centrum som ägarna till matvarubutiken valde att satsa på ett, redan sedan starten, uppskattat kafé.

Vad gäller den upplevda otryggheten vet vi att den finns kring centrum men även på andra delar av Vallås, såväl som inom andra områden i Halmstad. Dessutom är flera av situationerna som sker i bostadsområden inte orsakade av just närboende, eller barn och unga till dessa. Alla Halmstadsbor har ju tillgång till våra stadsdelar, såväl dag- som kvällstid.

Inom ramen för vår nyproduktionsuthyrning finns möjligheter att hyra ut enligt andra metoder än köpoäng. För uthyrningen på Vallås Torg användes ”först till kvarn” med förtur utifrån postnummer – vilket gav redan boende inom Vallås en första chans att teckna lägenhetsavtal. Först till kvarn erbjuder personer, som av flera olika anledningar inte har kunnat samla köpoäng så länge, en chans att hyra bostad.

Vi fortsätter med våra relationsbyggande och långsiktiga insatser, givetvis med målet att dessa ska ge fortsatt fantastiska stadsdelar som är till nytta och glädje för många.

Helene Blomberg

Bostadssocial chef på HFAB

LÄS MER: Bygg ett åtta våningar högt punkthus på Vallås

LÄS MER: Nya adressen som snabbt kom in på brottets heta lista

LÄS MER: Planer på fler bostäder överklagas – och hyllas

LÄS MER: ”Inte ens polisen verkar kunna skilja på det som händer”