Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Roger Larsson

Lycka till med målskyttet och lycka till Haglund

Nu kanske alla HBK:are får jubla inom en inte alltför avlägsen framtid. Magnus Haglund som ny tränare var säkerligen ett ”smart drag”.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

En eloge till HBK-ledningen. Därmed inte sagt att Krulj gjorde bort sig. Han föll förmodligen mest på grund av bristen på rutin samt en viss otur med forwardsmaterialet. Oremo blev skadad och har inte kunnat spela i någon större utsträckning.

Nu har Mikael Boman skrivit på för HBK och han är en allround fotbollsbegåvning, inte minst inom straffområdet är han av elitklass. Ungdomarna Wiedesheim-Paul och Alexander Johansson har en utvecklingskurva som pekar rakt uppåt. Så förhoppnings- vis bör målskyttet inte bli något stort problem i framtiden.

Men mycket arbete återstår givetvis. Kanske mest med att utveckla kondition och spelförståelse. Och snabbheten kan nog skärpas. Haglund är tvivelsutan mannen att göra HBK till ett elitlag igen om han får hållas och får något så när fria tyglar. De unga spelarna synes slutligen ha blivit ett positivt inslag i HBK. Så lycka till Haglund och lycka till Boman med flera med målskyttet.

Lars Larsson

HBK:are sen 1948

LÄS MER: Den forne guldtränaren tar över HBK – i ny roll

LÄS MER: Boman klar för HBK – så långt blev kontraktet

LÄS MER: Mikael Boman: ”Jag tror bara det är positivt”