Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs bowlinghall.
Falkenbergs bowlinghall.

Lokaler krävs för olika idrottsaktiviteter

Lokalbristen för idrotts- och föreningsutövande i våra kommuner är påtaglig.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag läser med behållning reportaget där Björn Eriksson, Riksidrottsförbundets ordförande, uttalar sig (HP 30/7). Jag instämmer till fullo med Björn Eriksson om att ungdom måste tas till vara och ges tillfälle att utöva idrott/föreningsaktiviteter, men ej med ett ord nämndes det lika viktiga att tillvara de äldres, ja alla åldrars, intresse av idrott.

Det jag syftar på är, som också Björn Eriksson sa i intervjun, (ungefär), att pandemin tagit hårt på oss människor och att få till tillfällen där isoleringen bryts är viktigt. Han sa också, att lokalbristen för idrotts- och föreningsutövande i våra kommuner är påtaglig.

Mitt tillägg är: I alla åldrar, inte minst för oss äldre och ur tillgänglighetsaspekt är idrott/föreningsaktiviteter viktiga. Mycket viktiga.

Att lämpliga lokaler för olika slags idrotts- och föreningsutövande saknas i vår kommun är väl känt, men som Jonas Bergman (M) uttalade sig i en intervju, då bowlare åberopar avsaknaden av lokal för bowlingutövandet inom Halmstads kommun: ”Denna idrott är inget som vi i vår kommun prioriterar”. Jag anser och fler med mig att detta väl magstarkt, och man undrar vilka Jonas Bergman (M) pratar för, då vi ju är skattebetalare alla och har olika åsikter om vad som skall prioriteras och att så starkt uttala sig är ej hållbart.

Nej, se till att lokaler finns för olika alternativ av föreningsaktiviteter och arbeta för att främja hälsoaspekter och sedan är val av idrott eller annan föreningsaktivitet upp till oss kommuninnevånare att välja utan några pekpinnar. Jag önskar ett svar från Jonas Bergman (M) på min fråga om vilka han pratar för.

”Eget val av idrott/förening.”

Ledamot KPR, Kommunalpensionärerna

Anna-Greta Bengtsson