Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

  Bild: Claus Gertsen /TT
Bild: Claus Gertsen /TT

Liberal populism

Det är knappast några hundra miljoner i stöd till svensk kultur som ställer till det för småföretagare under krisen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till Pontus Almquist HP:s ledare, 3/7-20

Visst kan man ha synpunkter på att artister som Jill Johnsson och Benjamin Ingrosso tar emot statligt stöd på grund av coronapandemin. Men att skylla svenska småföretags problem på ett relativt blygsamt stöd till musiker, författare och skådespelare är både missvisande och populistiskt. För det är knappast några hundra miljoner i stöd till svensk kultur som ställer till det för småföretagare under krisen.

Det är, förutom krisen i sig, de många dyra och trubbiga bidrag till företag oavsett hur bra eller dåligt de går som gör det. Stöd som Liberalerna har arbetat hårt för att driva igenom. Inte minst de enormt stora bidragen till stora börsnoterade företag - vilka borde få hjälp av de ägare som får hundratals miljarder i utdelning varje år - ställer till det för småföretagare och löntagare idag. Men om det vill inte Pontus Almquist och dagens borgerlighet tala. I stället moraliserar de över att några framgångsrika artister för att skaffa sig billiga poänger.

Att sedan företag, vare sig de har problem eller inte, slipper att betala sina arbetsgivaravgifter under ett antal månader gör inte saken bättre för de verkligt hjälpbehövande i landet.

Anders Nilsson, Halmstad