Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverige har världens mest klimatsmarta jordbruk, skriver Ove Bengtsson (C) och Mari-Louise Wernersson (C).
Sverige har världens mest klimatsmarta jordbruk, skriver Ove Bengtsson (C) och Mari-Louise Wernersson (C).

Landsbygden bygger Sverige

Småföretagen är helt centrala för jobben på många mindre orter.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Här finns mycket av vår gemensamma styrka såsom råvarorna som skapat vårt välstånd och den gröna energin som driver klimatomställningen framåt. Sverige har världens mest klimatsmarta jordbruk som ger oss mat, jobb och utveckling.

Men vi behöver bättre vägar och fler cykelvägar på landsbygden. Centerpartiet lägger mer pengar också på full täckning på mobiltelefoni och bredband. Den som bor på landsbygden men betalar för sådant som det offentliga står för i tätorten ska bli kompenserad. Därför vill vi införa ett avdrag för avgifterna till väg-, brygg- och bredbandssamfälligheter.

Vi driver en offensiv politik för småföretagens villkor. Småföretagen är helt centrala för jobben på många mindre orter.

Vi ser vilken betydelse jord- och skogsbruket har för att hela Sverige ska leva. Tack vare Centerpartiets initiativ i riksdagen har regeringen avsatt totalt 3,2 miljarder kronor för att mildra effekterna av de extrema priserna på jordbruksprodukter och insatsvaror i spåret av pandemin och kriget i Ukraina. En stor del av pengarna gör redan nu nytta ute på gårdarna.

Vi pratar inte bara om att öka den svenska matproduktionen. Vi följer upp målsättningarna genom konkreta politiska åtgärder för en modernare och mer konkurrenskraftig livsmedelskedja. Centerpartiet – för landsbygdsutveckling på riktigt!

Ove Bengtsson (C)

kommunrådskandidat Centerpartiet

Mari-Louise Wernersson (C)

riksdagskandidat Centerpartiet