Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Lös det - på min fasters vis

Som litet barn var jag ofta hos min faster utanför Halmstad. De hade en liten bondgård med bland annat sex-åtta kor. Jag blev tilldelad att " ansvara" för en viss ko: 14 Perla (frid över hennes minne).

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag vägrade dricka mjölk om den inte kom från Perla. Självfallet bedyrade min faster alltid att den mjölk jag fick var från Perla. Hade hon sagt sanningen att den var blandad med mjölk från övriga kor hade jag blivit mjölkvägrare. I min barnsliga värld handlade min faster med sunt förnuft och pragmatiskt och alla var nöjda.

Varför kommer jag att tänka på detta? Jo, häromdagen läste jag i HP att vården vägrade bära munskydd hos en vårdtagare som krävde att personalen bar munskydd, men där vården ansåg detta obehövligt och på det viset blev vården inte utförd.

I dag läser jag i HP att HFAB, denna stat i staten, kräver att hyresgäster skall demontera välskötta uteplatser vid avflytt trots att tillträdande hyresgäst vill ha den kvar. Det är "våra rutiner" säger företrädare för HFAB myndigt.

Både vårdgivare och HFAB uppträder i dessa respektive fall helt utan ett pragmatiskt förhållningssätt och tillika avsaknad av sunt förnuft. Var finns eftertanke och omtanke?

Kan vård och HFAB stava till lösningsfokusering? Hade min faster funnits kvar i livet hade hon kunnat bli konsult hos er hur man löser enkla problem.

född 1945

LÄS MER: Vården vägrar använda munskydd hos multisjuke Richard

LÄS MER: Uppfyll patientens modesta önskemål om munskydd

LÄS MER: Hyresgäster protesterar mot rivning av uteplatser