Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Geir Olsen
Bild: Geir Olsen

Låt Systembolaget vara stängt på söndagar

Den 13/9-19 basunerade Moderaterna ut på riksplan tillsammans med sitt ungdomsparti att man vill att Systembolaget skall ha öppet även på söndagar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Att man lägger ett sådant förslag tyder på att man är väldigt oaktsam om de konsekvenser som alkohol orsakar i samhället. I vetenskapliga artiklar har man både från läkarhåll och från nykterhetsrörelsen samt från staten framlagt vilka kostnader och lidande som alkoholen orsakar i vårt samhälle. Med dessa rön och fakta måste man tyvärr säga att Moderaterna och dess ungdomsförbund inte är mogna människor.

De två största kostnader som kostar samhället i dag är tobak och alkohol. Att orsaka mer problem i samhället genom att sälja sprit och vin på söndagarna är att orsaka mer problem. Att använda argument som till exempel att man skall ta ansvar själv är få förunnat eftersom människor har lättare att dricka om alkoholen finns tillgänglig.

Låt Systembolagen vara stängda på söndagarna och var med och rädda familjer samt individer som har problem med alkohol men inte minst, var rädd om barnen som slipper se mamma och pappa fulla.

Jan Claesson

aktiv socialdemokrat