Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Låt pengarna komma invånarna tillgodo denna gång

För oss socialdemokrater går välfärden alltid först. Den är grunden i ett starkt och tryggt samhälle.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Men behoven i välfärden är också stora. Därför tillför regeringen fem miljarder till välfärden. För Region Halland innebär det ett tillskott på 48 miljoner redan i år.

Välfärden möjliggör lika bra förskola och skola åt alla barn oavsett föräldrarnas ekonomi. Den ger sjukvård efter behov – inte efter plånbok. Den ger samma trygga äldreomsorg till byggnadsarbetaren som till direktören. Det är grunden för ökad jämlikhet och rättvisa.

Men en utmaning vi står inför är att svenska folket lever allt längre, det föds fler barn och befolkningen växer. Det är en positiv utveckling, men innebär också att samhället och välfärden ställs inför stora utmaningar. Redan i budgeten för 2020 gjorde vi stora tillskott till välfärden. Men för att upprätthålla en hög kvalitet i välfärden behöver kommunsektorn ytterligare tillskott för att säkerställa allas rätt till vård, utbildning, omsorg och andra välfärdstjänster.

I Halland får vi alltså 48 miljoner kronor till bland annat sjukvården. Dessa pengar vill vi ska användas till att göra sjukvården mer tillgänglig och ge regionens medarbetare bättre förutsättningar för att utföra sitt jobb.

Låt dessa pengar komma invånarna tillgodo denna gången och göm dem inte i resultatet!

Vi prioriterar sjukvården!

Lise-Lotte Bensköld Olsson

regionråd (S)

Per Stané Persson

regionråd (S)