Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Operasångaren Rickard Söderberg är en av de artister som startat sin bana på Kulturhuset. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Låt Kulturhuset finnas kvar!

Det är så otroligt sorgligt att politikerna i Halmstad inte förstår hur duktiga kulturarbetare vi har i Halmstad och att ta vara på dem. Så därför: Låt Kulturhuset vara kvar!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

För många år sedan var Halmstad känt för sina många och fantastiska teateruppsättningar på Kulturhuset. Det kom folk långt ifrån för att beskåda spelen och den fantastiska scenografin.

Bakom dessa uppsättningar låg ett stort arbete både av aktörer men också av föräldrar barn och släktingar. Det syddes kläder och snickrades i verkstan i källaren. De yngsta var väl sex-sju år och någon övre gräns fanns inte. Alla arbetade tillsammans.

Förstår ni politiker i Halmstad egentligen hur viktigt detta samarbete över åldersgränserna är? Det är samhällsnytta anser vi. För alla som är med bakom eller på scenen så är det inte bara att få spela teater. Det är utvecklingen hos individen som påverkas positivt. Att våga stå på en scen, att tala ut till en publik, att bli sedd och att bli uppmuntrad med applåder och tacksamma ord. Det känns så stärkande jämfört med kommunikationen man har idag digitalt.

Vem som helst kan spela teater men vem som helst kan inte idrotta. Ingen som inte haft förmånen att uppleva detta som förälder till skådespelande barn och sedermera även fått stå på en scen själv kan förstå hur viktigt det är. Genom teatern har vi fått uppleva många fantastiska möten mellan människor och vi har även fått många nya vänner tack vare detta.

Många av barnen och ungdomarna som varit med på Kulturhuset är idag berömda artister till exempel Rikard Söderberg, eller verkar på övrigt sätt inom teater och/eller kultur. Numera får man ju åka till Falkenberg om man vill se teater. De vet vad kultur är! Det är så otroligt sorgligt att politikerna i Halmstad inte förstår hur duktiga kulturarbetare vi har i Halmstad och att ta vara på dem. Så därför: Låt Kulturhuset vara kvar!

Birgitta och Claes Augustsson