Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Picassoparken Bild: Johnny Samuelsson
Picassoparken Bild: Johnny Samuelsson

Låt inte Picassoparken bli ett nytt Salt!

Det finns politiker och byggherrar som i allians har långt framskridna planer på att bygga ett hotell vid Nissans kant i Halmstad. Man vill bygga denna koloss i Picassoparken.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Denna bär sitt namn efter statyn som finns där, men den största ytan är vanligt gräs. Men ack så skönt! En gudomlig plats i sin enkelhet. För allmänheten, inte minst ungdomar och särskilt studenter. Utgår man från Stora torg är detta den närmaste allmänna gröna plats man kan hitta i Halmstad.

Här vill man sätta upp 16 våningar Babels torn för personer som vistas i Halmstad en natt eller två och samtidigt hindra vanligt folk från att lapa sol eller vila vid Nissans kant. Ty så blir det eftersom hotellet ska ha en egen "uteplats". Alltså ett nytt "Salt". Platsen blir ju bara tillgänglig i fall du betalar eller är kund. Därmed försvinner allmänhetens tillgång och detta oavsett vad giriga maktmänniskor försöker säga om motsatsen.

På 1950-talet och tidigare var denna plats ett område för hamnverksamhet. Hamnverksamheten försvann - "här ändras blott för att få ljus och grönt, är inte det tillräckligt?", skulle man kunna travestera. Det blev bra!

När Slottsbron hade tillkommit förvandlades alltså området sakta men säkert till park eller en öppen grönyta med gräs. En plats där alla med enkla vanor kan få njuta en stund - utan att vara "kund" någonstans.

Nu har vi en enkel men fantastiskt grön oas! Denna måste bestå och därmed även vara tillgänglig för alla och kommande generationer och utan att det kostar något. Dessutom gäller väl strandskydd?

Om det nu, mot all förmodan, behövs hotelltillskott: bygg detta i området kring flygplatsen. Då kanske till och med den kan gå ihop ekonomiskt.

Arne Bengtsson

LÄS MER: Byggföretaget vill komma igång med storhotellet