Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
"Själva hotellet drar inte folk ... Men det har en del fått för sig.”

Låt inte hotellbygget bli en gravsten över Halmstad

Hur tänker ni som planerar? I vilken ordning, menar jag? Orsak och verkan?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Halmstad är en turiststad! Ja! Om sommaren, när solen skiner. Då kommer folk till Tylösand. I samband med det besöker de Halmstad, för att gå på stan och shoppa. Eller om det börjar regna, och de hyrt stuga.

Regnar det, kommer ingen hit. Här finns inget att se, som kräver övernattning, mer än det finns i andra städer i Sverige. Då lockar både Stockholm, Göteborg (med Liseberg), Dalarna och fjällen med vandringar mera.

På hösten är här råkallt, regnigt och grått. På vintern ännu värre, särskilt om det inte är snö. Då är här blåsigt och öde. För innevånarna flyr om möjligt stan, för vintersemester. Folket åker till skidorter i Mellaneuropa eller till solen i Thailand.

Att då bygga jättestort konferenshotell ...? Själva hotellet drar inte folk ... Men det har en del fått för sig. Vad som händer, om det tas i bruk, är att de andra, etablerade hotellen i Halmstad förlorar sina gäster till detta elefantprojekt, och dör sakta men säkert tillsammans med butiker, torg och staden i övrigt.

Avstå helt från bygget, eller lägg planerna på is tills vidare, för att se vart världen och framtiden är på väg, efter pandemin och i samband med de oväntat snabba klimatförändringarna. Eller bygg det mer utåt hamnen, så som många föreslår.

Låt inte hotellbygget på Österskans bli en jättestor gravsten över Halmstad.

Frusen