Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Låt Gessles låtskatt ljuda i det offentliga rummet

För många är Halmstad starkt förknippat med sommar och Per Gessles musik. Varför inte upplåta en liten del av det offentliga rummet till denna oerhörda låtskatt!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Verken är många och samlat till en låtlista där allt är inkludet torde det kunna gå dagar innan samma låt spelas två gånger. Många tycker om musiken, andra ler lite i mjugg. Men få lämnas oberörda. För oss halmstadbor är det ett trall som följt oss genom livets skeenden. Där finns personliga minnen och allmän lokal patriotism.

Så dags för kommunen att förära stadens store son med en permanent ljudinstallation. Bygg in diskreta högtalare i någon lummig lund och låt verken ljuda på behaglig volym tjugofyra timmar om dygnet, året runt, för alltid. En uppenbart lämplig lokalisation av detta är ett hörn av den annars rätt trista Stationsparken.

Tänk att få strosa förbi en vacker vårkväll till tonerna av ”Här kommer alla känslorna på en och samma gång”, skynda inom på väg till tåget samtidigt som introt till ”The Look” river i gång, eller en ruggig morgon, just när mörkret lagt sig tillrätta för hösten mötas av finstämda ”Den öde stranden”.

Besökare till staden skulle näst intill undantagslöst ta vägen inom "Gessle-lunden". Nyfikna på om deras närvaro sammanfaller med just deras favoritstycke. Andra något ironiskt instagrammande. Eller bara för den simpla glädje som igenkänning och sammanhörande skänker.

/Fred