Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Folkparken Bild: Jari Välitalo

Låt Folkparken vara folkpark!

Har jag förstått detta rätt, är tanken att det skall byggas bostäder och skola i vår Folkpark.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

För mig verkar det helt otroligt att förstöra en allmän yta som använts för kultur och nöjen i minst 100 år. Då är ju denna yta borta. Nu när Halmstad växer måste alla allmänna park- och rekreationsytor sparas, speciellt de som ligger i centrala lägen. De blir mer värdefulla för varje år som går.

Man kan ju inte påstå att de ledande i Halmstad varit särskilt bra på detta genom åren. Till exempel p-hus i Gunillaparken, förskola på fotbollsplanen vid Stureskolan och nu skola i park i Snöstorp och hotell i Picassopaken med mera. Men det som är gjort är gjort och nu gäller det att bättra sig.

Om det skall byggas något i Folkparken skall det vara för kultur, nöjen eller park som alla kan nyttja. För min del hade jag gärna sett en utomhusteater typ Vallarna men har man inget vettigt i dag som man kan komma överens om så snygga till ytan och låt den vara. Nya ideér kommer. Kan även finnas en koppling till Örjans vall på andra sidan Nissan.

Vad gäller själva Kulturhuset verkar det svårt att bygga om detta att klara dagens krav och dessutom till rimlig kostnad tror jag är omöjligt. Och vad skall det finnas i denna byggnad? Man kan ju inte spara den bara för sparandets skull även om den är vacker att titta på. Bättre att använda de pengar å annat mer ändamålsenligt.

nig