Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Låt den härliga bondgården fortsatt vara ett attraktivt besöksmål

”Stadsbondgården” Olofstorps djur och trädgård är värd all uppmärksamhet för att fortsätta vara ett utflyktsmål som vi Halmstadbor kan vara stolta över.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Olofstorps djur och trädgård, tidigare Stadsbondgården, har säkert nått höga besökssiffror i år. Parkeringen har varit välfylld och många har strövat runt och njutit av lantlig miljö. Gården har blivit ett eftersökt utflyktsmål, en oas framför allt för barnfamiljer. Aktiviteter utan entréavgift är inte ofta förekommande.

En enorm blomsterprakt har mött besökaren. De flesta planteringarna är välskötta och blommar enormt. Vilket fint arbete som är nerlagt på att få allt att blomma med fina färgkombinationer i vårt skiftande sommarväder. Det visar på ett stort engagemang för verksamheten.

Varför inte ytterligare höja besöksvärdet med exempelvis namnskyltar bredvid växterna. De flesta utplacerade hållarna saknade just information om namn/art. Det är ett mervärde att veta vad man ser och kul att öka barnens kunnande om just växter.

Gården har en del smådjur som också bidrar till ökad kunskap och förståelse för livet på landet, vilket uppskattas av många. Här saknas också information om djuret, eventuellt namn och annat som intresserar vuxna och barn.

Det skulle säkert engagera flera som saknar arbete att få hjälpa till att röja upp den del av de nära gräsytorna som nu växer helt igen med mängder av buskar och övrigt sly. Stängselutrustning sedan tider som flytt, ligger fortfarande kvar i buskaget i anslutning till gården.

Om nu denna härliga bondgård ska fortsatt vara det attraktiva besöksmålet i Halmstad kommun, krävs det klart ett ökat engagemang. Vad har Christoffer Lundholm, ordförande i utbildnings-arbetsmarknadsnämnden, för planer för att behålla en hög kvalitet på verksamheten? Innehållet i denna artikel visar på ett antal väntande åtgärder vad gäller tillgänglighet, uppsnyggning i närområdet samt information om verksamheten på plats.

”Stadsbondgården” Olofstorps djur och trädgård är värd all uppmärksamhet för att fortsätta vara ett utflyktsmål som vi Halmstadbor kan vara stolta över.

Hjärta för Halmstad

Ingeborg Oléni

Ann- Charlott Mankell