Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Henrik Montgomery/TT
Bild: Henrik Montgomery/TT

Lätt för dem som har sällskap att döma alla helt ensamma

En lite tanke i restriktionstider ... En människa som inte lever ensam är enligt min uppfattning den som skriker högst när det gäller att ”alla ska vara hemma och inte träffa någon”.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Du får ju träffa din familj och får närhet - både fysisk och psykisk sådan. Då är det väldigt lätt att sitta och döma alla som sitter helt ensamma hemma och inte får varken det ena eller det andra.

Tänk att vara helt isolerad från mänsklig närhet. Hur hemskt det är kan du inte ens föreställa dig - för du har aldrig tvingats till det! Du bor med och kramar dina barn och/eller livskamrat - ni har säkert en mysig middag, tv-kväll, spelkväll, samtal med familjen varje dag/kväll. De ensamboende har inte det - enligt restriktionerna ska man bara umgås med dem man bor med. I många fall tv:n, möblerna, väggarna, taket, låtsasvännerna som poppar upp i huvudet efter att inte ha haft mänsklig kontakt på ett tag ...

Att du inte ens kan visa minsta lilla medmänsklighet och empati för alla dem som inte har någon i sin närhet i sitt hem gör mig så besviken, ledsen och till slut arg. Vem är du att döma människor som är så mycket mer sårbara än du?

Det är bevisat att brist på kramar och närhet kan göra människor sjuka på riktigt och väldigt olyckliga. Men det är det få som bryr sig om. Nä, men sitt du hemma och njut av en god middag i hemmets sköna vrå med familjen och krama alla godnatt. Skit i oss som snart inte orkar mer och som gråter i vår ensamhet. En kram hade gjort underverk ... Lite mer eftertanke och omtanke, tack. (Och naturligtvis ska man följa restriktioner så gott det går - men döm ingen som lever i en annan verklighet än vad just du gör.)

Ensam är inte stark