Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Folkparkens entré från Furuvägen. Bild: Johnny Samuelsson
Folkparkens entré från Furuvägen. Bild: Johnny Samuelsson

Läs underlaget till samråd för Folkparken

Begränsa takhöjden till sju våningar och låt skogen synas.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Hur kan det politiska styret i Halmstad besluta om förändrad detaljplan utan att ta hänsyn till den gediget gjorda utredningen som ingick i samrådsförfarandet? Där framgår tydligt att logistiken till och från hyreshusen i Folkparksområdet skapar luft- och hälsoproblem.

Citat sidan 24 (55) i samrådshandlingen: ”Furuvägen, Wrangelsleden och Gamletullsgatan var vid Sweco:s mätning 2019 - 0,91 procent belastningsgrad då.” Detta visade alltså på att 91procent av kapaciteten i den mest belastade till- och frånfarten är utnyttjad och korsningens belastning redan då närmade sig kapacitetstaket 1,0. Även utan dessa nya hyreshus.

Behov finns därför redan nu:

• Ny bro vid Slottsmöllan som blir öppen även norrut.

• Begränsa takhöjden till sju våningar och låt skogen synas, om där blir några träd kvar.

• Ny rondell vid Wrangelsleden, samt gångtunnel för alla gång- och cykeltrafikanter under Wrangelsleden. Det händer ofta incidenter med bilar, cyklar och gående där redan nu.

Efter detta kan och bör en saklig politisk diskussion upptas igen, var och hur vi bygger och ändå tillvaratar naturen som också är viktiga för människors välmående.

Halmstadbo