Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Natos flagga. Bild: Henrik Montgomery/TT
Natos flagga. Bild: Henrik Montgomery/TT

Kvinnor för fred ljuger om Nato

Myndigheten för Skydd och Beredskap, MSB, planerar en informationskampanj om Nato inför vårt medlemskap, menar skribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik på insändare i HP 28/7 ”Vad tänker de tveksamma om Nato”?

I sin insändare 28/7 påstår Kvinnor för freds företrädare att vi bara skulle få ta del av positiva budskap om Natoi media. Det är naturligtvis inte sant. Det finns gott om negativa budskap om Nato och även falska budskap om Nato.

Det senare står Kvinnor för fred själva för i sin insändare. De påstår att Nato lämnat död och förintelse efter sig i Irak och Syrien. Men Nato har aldrig haft något uppdrag i vare sig Irak eller Syrien. Irak-kriget var i huvudsak ett amerikanskt krig där även Storbritannien deltog. Syrien-kriget är i huvudsak ett ryskt krig där ryskt flygvapen hjälper Assad att bomba skolor, sjukhus och flyktingläger.

Men Kvinnor för fred behöver inte vara oroliga. Deras okunskap kan botas. Myndigheten för Skydd och Beredskap, MSB, planerar en informationskampanj om Nato inför vårt medlemskap. Den rekommenderas till alla i Kvinnor för fred. Förhoppningsvis upphör de att sprida desinformation om Nato efter den.

Mats Marcusson, Folk för Nato