Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kunskapen om allemansrätten måste höjas

Är det så illa, som jag befarar, att vissa struntar fullkomligt i hur de bär sig åt när de vistas i skog och mark.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Allemansrätten. Hur står det till med vad kunskapen om vad Allemansrätten innebär? Eller är det så illa, som jag befarar, att vissa struntar fullkomligt i hur de bär sig åt när de vistas i skog och mark. Vi rör oss nästan dagligen sedan flera år i Eketångaskogen och har märkt hur illa man går åt denna lilla skog, sedan några år tillbaka. Några exempel: Cyklister, som rör sig där, sedan några år tillbaka, har sprätt upp marken långt ner till sanden och trädens rötter. Vidare har de byggt upp ramper på olika ställen och till detta har man klippt och huggit ner grenar, stora och små. Träd och grenar som är i vägen för cyklisterna, på stigarna, har klippts ner.

Ett annat exempel på egenmäktighet i skogen är ovanför stenbrottets östra sida, i skogen, har uppförts en hydda med tillhörande staket och grillplats. Grill direkt på marken.

Till bygget har man huggit ner friska träd vilket man klart ser på virkets snittytor. Ett tredje exempel är vid den lilla dammen som finns i denna skog. Där har det byggts något som kan liknas vid en blandning mellan hydda och skjul precis intill dammens kant.

Till detta har också huggits ner och sågats av från friska träd. På klipporna runt dammen grillas det dessutom ofta. Utöver detta har vi vid flera tillfällen sett familjer med barn sitta mitt i skogen och grilla. När ska denna skog börja brinna? Så, jag ställer åter frågan hur står det till med kunskapen om Allemansrätten?

Flanör