Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Kulturskolan ska vara intakt – men inte genom slopat frikort

Visst är det viktigt att barnen i vår kommun har tillgång till en bra kulturskola. Mycket viktigt och något vi alla tjänar på.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”Nedmontering av Kulturskolan – finns det inte annat att spara på?”, 7/10.

Bra fritidssysselsättning är positivt för alla åldersgrupper. Även för äldre människor. Många pensionärer har låga pensioner. Seniorbusskortet betyder därför mycket för dem. De som har hög pension åker säkert inte buss utan i sin egen bil.

Varför ska pensionärernas frikort slopas för att täcka upp för Kulturskolan? Är det solidaritet? Barn- konventionen – bra. Finns det någon Äldrekonvention?

Många föräldrar kan säkert klara av en höjning av avgiften till Kulturskolan. Är det viktigt för ens barn så prioriterar man det. Att skippa en utlandsresa eller dra in på onödig överkonsumtion får man stå ut med och det gynnar även miljön. Föräldrar med sämre ekonomi borde kunna få lägre avgift.

Jag vill absolut att Kulturskolan ska finnas kvar som den är. Barnen behöver den. Men jag ställer inte upp på att det ska betalas genom slopat seniorbusskort. Obehagligt att ställa de mest sårbara i samhället mot varandra.

Pensionär med empati

LÄS MER: Rickard Söderberg rasar över Kulturskolans besparingar – vill sjunga för politikerna

LÄS MER: Besparing som kan slå hårt på Kulturskolan

LÄS MER: Risk att Kulturskolans avgifter höjs med 50 procent