Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild från invigning av Kulturskolan i Halmstad. Bild: Jari Välitalo
Bild från invigning av Kulturskolan i Halmstad. Bild: Jari Välitalo

Kulturskolan bygger samhället starkare

Kulturskolan utgör en viktig byggsten i att bygga vårt samhälle starkt.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Här möts barn och får skapa i en kreativ miljö. En kostnadsmässigt väldigt blygsam kommunal utgift för att den ger mångfalt tillbaks genom att bygga ungas motståndskraft till ohälsa och destruktivitet. I Halmstads kommun har vi under en rad av år haft en kulturskola som vi kan vara stolta över. Nöjdheten är stor bland barn och föräldrar och kvaliteten i verksamheten ifrågasätts av få. Kulturskolan har dessutom utvecklats till nå fler barn och unga från olika delar av kommunen än tidigare. Det är en utveckling vi vill se fortsätta.

Alliansstyret har dock bestämt sig för motsatsen. Allt som inte tillhör välfärdens kärna ska nu attackeras. I det budgetalternativ som vi lade fram i somras fanns mer medel till barn- och ungdomsförvaltningen och därmed till Kulturskolan än i alliansstyrets budget. Dessvärre har alliansstyret med stöd av SD klubbat igenom besparingar som får konsekvensen att kulturskolan måste dra ner.

Drar man ner på personal och dessutom höjer avgifterna kommer garanterat färre barn i stället för fler att nås och inkluderas i kulturskolans aktiviteter. Vi socialdemokrater tar avstånd från den planerade avgiftshöjningen.

Krissi Johansson (S)

kommunråd

Lars El Hayek (S)

vice ordförande Barn- och ungdomsnämnden