Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Skribenten menar att det krävs mer än bara plakatpolitik, som subventioner för elcyklar, för att hjälpa klimatet. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Kristdemokraterna flyr inte undan sitt ansvar

Göran Lund verkar tro att Kristdemokraterna flyr från sitt ansvar när det gäller klimat- och flyktingkrisen. Det är givetvis fel.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik

Svar till Göran Lund, 13/4

Göran Lund verkar tro att Kristdemokraterna flyr från sitt ansvar när det gäller klimat- och flyktingkrisen. Det är givetvis fel. Däremot så tänker inte vi gå med på plakatpolitik som innebär bara en stjärna i boken men löser inte klimat eller flyktingkrisen.

Vårt klimat kräver ansvar och åtgärder behövs för att minska den mänskliga påverkan på miljön. Men att införa en flygskatt som bara gäller i Sverige hjälper inte klimatet, att införa en subvention för elcyklar hjälper inte klimatet. Att stänga Ringhals 1 och 2 som innebär att vi tillåter och är beroende av att fler kolkraftverk öppnar i Europa och världen hjälper inte klimatet.

Vi kommer använda mer av energi i framtiden och då måste vi ha en plan för hur det ska gå till så vi i så stor utsträckning är självförsörjande. Kristdemokraternas förslag är att tillsammans med vattenkraft, vindkraft så borde kärnkraft vara ett alternativ.

Migrationspolitiken bygger på att hela Europa måste ta ansvar för de flyktingströmmar som finns i dag. Sverige kan inte ensamt ta större ansvar än övriga, utan de regler som vi har måste harmoniseras med övriga delar av Europa.

Vi väljer även att ha temporära uppehållstillstånd som övriga Europa för att vi tillsammans ska ta ansvar. Tillsammans med detta måste vi ha en integra­tionspolitik som ser till så att människor kommer i arbete och integreras i svenska samhället så snart som möjligt.

Kristdemokraterna väljer att göra det obekväma, väljer bort plakatpolitik och tar de obekväma besluten för att de är rätt långsiktigt.

Larry Söder (KD)

riksdagsledamot