Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Roger Larsson

Kortet är mycket viktigt för oss

Seniorbusskortet är mycket viktigt för oss pensionärer. Så är det bara. Bussturerna bör stärkas, så att åktiden förlängs.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Att ej få åka längre än till klockan 15.00 vardagar, är ej tillräckligt och sällan tillräckligt för att kunna närvara fullt ut vid en aktivitet.

Miljön står högt på dagordningen i vårt samhälle. Ett samhälle består av människor i olika åldrar och med olika behov. Ett gott beslut är alltid att erbjuda människor aktiviteter efter intresse och behov och om aktivitet och behov kan göras miljövänligt så är detta det absolut bästa eller hur?

Vi pensionärer mår bäst genom att träffa andra människor och härigenom bryta ofrivillig isolering. Alltför stort antal pensionärer är i dag ensamma och behöver stimulans för att må bra och för att få en trivsam äldretid, som alla har rätt till, så här kommer just seniorkortet kommer in i bilden.

Så M-ajoriteten i vår kommun, tänk rätt och tänk miljömässigt. Och tänk på livskvaliteten, som ju också berör alla kommuninnevånare, inte bara oss seniorer, blir bättre om fler ställer bilen hemma.

Anna-Greta Bengtsson

ledamot Kommunala Pensionärsrådet, SKPF

LÄS MER: Dyr förmån för äldre kan tas bort eller försämras