Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Montgomery/TT
Bild: Henrik Montgomery/TT

Kontantfritt samhälle - för vem?

Bankerna tjänar mycket ja! Detta är ”dårarnas” paradis! I Tyskland (påstås det) har regeringen bestämt att man måste få använda pengar. Klokt anser jag.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vi har ju sett nu nyligen när bankernas datorlinor ligger nere hur bra är det. Vi behöver kunna använda kontanter. Flera borde i stället tvingas kunna ta emot kontant betalning även om datorerna eller elen ligger nere! Vårt samhälle är alldeles för sårbart. Mackar borde ha reservkraft så vi kan tanka.

Varför kontanter? Jo, för att många får inte ens ha kort eller vill, samma med datorer eller ”smartphones” så hur gör vi med dom, ska vi låta dom leva? Bankerna borde dels tvingas hantera kontanter, dels sänka sina avgifter för kort och kontanthantering!

Vad gäller rån och brottslighet så har vi ju sett att det flyttar hem till folk ute på landet där inga poliser syns till. Således lås in kriminella och låt oss leva i frid.

Kurt Fido Johansson