Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Konstig utsmyckning på nya museet

På vår goa Hallandspostens förstasida får vi vanliga (vågar jag dra till med sunda?) människor ett suveränt exempel på hur dagens vett och sans har lämnat vissa personer, som kallas eller kallar sig konstnärer.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Apropå artikeln ”Läcker musei- renovering snart färdig’” 22/8.

Vad är det som gör, att i dagens samhälle får vi lära oss att vad som helst är konst? Se bilden i HP. Om jag spiller ut något på golvet – kaffe, mjölk, soppa eller vanligt vatten, så har jag enligt vissa människor skapat ett konstverk.

Artikelns rubrik talade om ”läcker” museirenovering och nog tusan var det något som läckte alltid. Det visar bilden med önskvärd tydlighet. Men jag har nu drabbats av svår konstvärk, då dylika så kallade konstnärer till och med tilldelas statliga bidrag för sin verksamhet.

Nej, konst behöver i dag inte vara en naken brud signerad Anders Zorn – det räcker att visa sin konstnärliga ådra genom att spilla något på golvet. Snälla museichef Jensner, städa upp i leden!

Sture Tingwall