Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Kommunrådets uttalande om laxrestaurangen är skandal

Jörgen Andersson kritiserar Jenny Axelssons uttalande om att laxrestaurangens öde inte är ett politiskt ärende.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Politik. Det är säkert många Halmstadsbor som reagerade när man läste HP och kommunens behandling av den näringsidkare som vill bygga en laxrestaurang vid Nissan.

Jag tillhör en av dom och som också delar ledarskribents åsikter i frågan och att detta är en kommunal skandal.

Kommunrådet Jenny Axelssons uttalande är häpnadsväckande och om man drar en bredare slutsats av detta så behöver vi inga politiker utan kommundirektören och övriga tjänstemän kan sköta de kommunala angelägenheterna.

Vi väljer inte tjänstemän var fjärde år utan nominerade politiker. Det vi i högtidliga sammanhang kallar för demokrati. Om inte Jenny Axelsson klarar av den politiska roll hon blivit vald till så bör hon söka sig en annan sysselsättning, kanske kommunal tjänsteman.

Med risk för att få den ironiska repliken: ”Det var bättre förr”, vill jag först säga, det är inte alls säkert, men det var inte sämre. När jag för första gången tillträdde som kommunstyrelsens ordförande 1983 samlade jag alla chefstjänstemännen i kommunfullmäktiges sammanträdeslokal för att staka ut framtidens strategi.

Jag pekade då ut på Stora torg genom salens stora fönster och sa: Där ute går mina arbetsgivare. De har valt mig för den här mandatperioden och är dom inte nöjda så tar dom bort mig i nästa val. Men under den tiden styr jag tillsammans med kommunstyrelsen.

Ni är experter och rådgivare, men det vi som tar ansvaret och därmed är det vi som bestämmer. Detta för att värna den kommunala demokratin.

Kanske ett tips.

Jörgen Andersson

före detta kommunstyrelsens ordförande (S)