Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenten undrar var den exakta placeringen av det planerade hotellet kommer att vara. Kommunen svarar i text och med hjälp av en illustration. Bild: Halmstads kommun
Insändarskribenten undrar var den exakta placeringen av det planerade hotellet kommer att vara. Kommunen svarar i text och med hjälp av en illustration. Bild: Halmstads kommun

Kommunens svar: Här ska hotellet placeras

Var ska egentligen det planerade hotellet ligga, undrar insändarskribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Nu är det väldigt rörigt angående hotellplanerna i Picassoparken eller Österskans, var exakt kommer hotellet att vara placerat? Har White placerat hotellet fel på sin bild?

Önskar att kommunen svarar och visar på en bild exakt placering av hotellet.

Det hela känns oklart och ogenomtänkt, man kan inte säga en sak och så är det något annat.

Lotta

Svar direkt:

Hej, tack för din fråga. Det är många uppfattningar om det planerade hotellet och det är förståeligt att det kan upplevas som rörigt med gränsdragningarna mellan Österskans och Picassoparken.

I förslaget till detaljplan är hotellet med saluhall till allra största delen placerat på det gamla bussterminalområdet på Österskans och på den nuvarande bilvägen. En mindre del av hotellet berör Picassoparken, den del som i dag är gång- och cykelväg samt buskage utmed bilvägen. I övrigt kommer Picassoparken att vara allmän yta och tillgänglig park för alla precis som i dag. Illustrationen visar hur det planerade hotellet med saluhall och garage kommer att placeras enligt förslaget till detaljplan.

Om du har möjlighet att ta dig till platsen finns hotellet också utmärkt med grönmålade pinnar som står i buskaget intill gång- och cykelvägen samt markeringar i asfalten på Österskans.

Lisa Rönnberg, samhällsbyggnadsdirektör, Halmstads kommun