Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Översvämningar i Getinge efter ovädret Hans nyligen. ”Klimatpolitiken behöver beredas mycket mer plats i fullmäktige”, skriver fyra representanter för MP i en replik på en debattartikel om klimatpolitik i Halmstad. Bild: Roger Larsson
Översvämningar i Getinge efter ovädret Hans nyligen. ”Klimatpolitiken behöver beredas mycket mer plats i fullmäktige”, skriver fyra representanter för MP i en replik på en debattartikel om klimatpolitik i Halmstad. Bild: Roger Larsson

Kommunen måste omedelbart agera

Klimatpolitiken behöver beredas mycket mer plats i fullmäktige.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar på debattartikeln "Klimatpolitiken måste upp på den kommunala agendan", 10/8.

Med torka och skyfall i vår absoluta närhet samtidigt som samhällen ödeläggs i bränder på andra håll i världen måste vi förstås instämma i debattartikeln ”Klimatpolitiken måste upp på den kommunala agendan” i Hallandsposten.

Klimatpolitiken behöver beredas mycket mer plats i fullmäktige. Självklart inte bara i Halmstad, men det är här vi verkar och direkt kan påverka. Kommunen är starkt utsatt av nuvarande och kommande klimatförändringarna och vi måste därför omedelbart agera.

Vi vill föra en politik som gör det möjligt för oss att leva inom naturens ramar, med insikt om vårt beroende av varandra. I våra förslag vid senaste budgetdiskussionen i juni har vi bland annat drivit på för att öka takten i klimatomställningsarbetet, i synnerhet för att tidigarelägga investeringar kopplat till klimatanpassningsbehov och översvämningsåtgärder i hela kommunen. Det arbete som är igång för att klimatsäkra Nissan i centrum är bra men vi behöver titta på övriga kommunen också.

Det är av yttersta vikt att vi tar klimatomställningsarbetet på allvar. Vi kan inte nog påpeka vikten av politiskt driv, vilja och tydlighet i att ta nödvändiga åtgärder för att möta konsekvenserna av klimatförändringarna.

Vi ser fram emot många fler konkreta förslag för att snabba på omställningen och starta klimatanpassningar. Även om utsläppen snabbt skulle minska runt om i världen, behöver vi anpassa oss efter konsekvenserna av klimatförändringarna. Halmstad måste dra sitt strå till stacken.

Vi i Miljöpartiet välkomnar en klimatdebatt i fullmäktige.

Amina Boulaabi

Hanne Göransson

Ola Nilsson

Martin Lindqvist