Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: HP/arkiv
Bild: HP/arkiv

Kommunen har konsekvent struntat i frågan

Det finns inget sämre argument än ”så har vi alltid gjort”, särskilt när det man gjort bryter mot svensk lagstiftning.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

För 24 år sedan initierade Länsstyrelsen i Halland processen att få stranden i Mellbystrand och Skummeslövsstrand fri från bilar av miljöskäl. Kommunen uppmanades att lösa frågan om parkering i anslutning till stranden.

Så när Ove Bengtsson (C) hävdar att länsstyrelsen inte bryr sig om konsekvenserna av ett framtida parkeringskaos, så försöker han skyla över det faktum att Laholms kommun konsekvent har struntat i frågan i över tjugo år. Bengtsson får gärna på en karta markera upp hur mycket mark som kommunen låtit bebyggas väster om Kustvägen efter 1999 och räkna om den ytan i antal strandnära parkeringsplatser.

Och när Eric Semb (M) tycker att länsstyrelsen ska hålla sig borta från lokala ärenden och låta kommunen få fortsätta sköta stranden som man alltid gjort, så verkar han inte vilja inse att det är för att kommunen misskött stranden som länsstyrelsen driver frågan.

Det finns inget sämre argument än ”så har vi alltid gjort”, särskilt när det man gjort bryter mot svensk lagstiftning.

Laholmsbo som inte vill ha bilar på stranden

LÄS OCKSÅ: Stor uppslutning vid manifestation för bilstranden i Mellbystrand

LÄS OCKSÅ: Ilska över länsstyrelsens beslut om strandtrafiken

LÄS OCKSÅ: Svårt, krångligt och stökigt – följden av beslut om bilstrand