Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Hillergren/TT
Bild: Andreas Hillergren/TT

Kommunen borde visst lägga sig i om plastkassarna

Angående att Halmstad kommun inte kommer att förbjuda plastkassar inom torghandel.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Konstigt att våra kommunpolitiker inte har större miljöintresse och visioner än vad som framgår av artikeln i HP den 14 augusti. Miljöpartiet borde driva på i frågan om att förbjuda plastkassar. Hur svårt kan det vara? Politiker ska driva opinionsarbete för det de tror på!

Som kund föredrar jag absolut papperspåsar/kassar. Uppskattar mycket de butiker som helt gått över till papperskassar.

Jonas Bergman tycker inte att kommunen ska lägga sig i vilka kassar torghandlarna väljer att använda. Jag tycker visst att kommunen ska lägga sig i och ta ett ansvar inte bara mot nedskräpning utan också mot miljöförstöring.

Det kan inte vara rätt att torgvärdarna och en utvecklingsingenjör ska bestämma om plastkassar är ett problem eller inte. Frågan är större än så. Vi måste minska användningen av all plast. För miljöns skull. För kommande generationers skull. Det är en politisk fråga. Och en moralisk fråga. Var och en kan välja att minska sin egen konsumtion av plast och annat som påverkar miljön negativt. Var och en kan vid nästa val välja en politiker som lägger sig i och verkar för att även kommunen tar ett ansvar för miljön och framtiden.

Baglady

LÄS MER: Inget förbud mot plastkassar i sikte