Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstad har ett bra läge för tågsresande, det behövs ingen flygplats, tycker insändaren. Bild: Johnny Samuelsson
Halmstad har ett bra läge för tågsresande, det behövs ingen flygplats, tycker insändaren. Bild: Johnny Samuelsson

Kommunen bör jobba för tåg

Det kan inte vara försvarbart att satsa miljontals kronor på en flygplats som går med förlust, när tåg är ett fullgott alternativ.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Flygplatsen i Halmstad har debatterats i flera insändare. Halmstad har ett bra geografiskt läge där det inte behövs någon flyglinje. Det går direkttåg varje timme till Kastrup förstärkt med sju SJ-tåg. Med SJ:s tåg blir det byte i Malmö.

Till Göteborg går det tåg varje timme förstärkt med halvtimmestrafik i högtrafik. Dessutom går det sju SJ-tåg. Man kan vara i Stockholm klockan 09.35 på vardagar med tåg. Här bör kommunen jobba för att tåget utgår från Halmstad i ställer för Göteborg, vilket det gjorde tidigare.

Idag går det dåligt för flera flygplatser och en del har lagts ner. Det kan inte vara försvarbart att satsa miljontals kronor på en flygplats som går med förlust. Detta samtidigt som det skärs ned i välfärden, inom såväl barnomsorg som äldrevård och sjukvård.

Flygplatser behövs i räddningssyfte och vid katastrofer, men det ska inte finansieras med kommunala skattepengar . Så fort det inte är tillräckligt med passagerare på ett tåg så läggs det ner. Varför gäller det inte flyget som dessutom är starkt subventionerat?

Christer

LÄS MER: V vill flytta Halmstads flygplats och slopa kommersiell trafik

LÄS MER: Flyg-vd: "Flygplatsen i Halmstad har goda förutsättningar att klara corona-krisen"

LÄS MER: Vinst från statliga flygplatser bör omfördelas