Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Kommunal är girl power

Vi är starka kvinnor som står upp för vår rätt. Vi är starka kvinnor som säger ifrån. Vi är starka kvinnor som vill mer. Tillsammans gör vi skillnad på våra jobb, för vår fritid och för samhället i stort. Det är vad vi kallar girl power.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Inom Kommunal finns en enorm drivkraft hos kvinnor som vill förbättra sina och sina systrars arbetsvillkor. För oss är schyssta villkor på jobbet inte bara en facklig fråga att strida för. Det är också en förutsättning för en rik fritid och ett mer jämställt samhälle. Vi är en stark kraft, en enad front, och vi gör det tillsammans. För det är med hjälp av kraften från många som vi gör allra störst skillnad.

Det är tillsammans vi kräver en rättvis pensionsålder. När regeringen höjde pensionsåldern till 67 år var vi 25 000 som sa ifrån. Vi vet att en ökad pensionsålder drabbar kvinnorna hårdast. Därför väntar vi svar från regeringen och vi kräver besked.

Det är tillsammans vi kräver större investeringar och smartare prioriteringar inom välfärden. När politiker, tjänstemän och arbetsgivare fattar beslut som går emot detta säger vi ifrån. Med vårt gemensamma fackliga engagemang kan vi påverka villkoren för oss och för våra systrar.

Det är tillsammans vi blir starka kvinnor som står upp för vår rätt, som säger ifrån och som vill mer. Det är tillsammans vi är Kommunal och vi är girl power!

Eva-Lena Jacobsson

sektionsordförande barn/teknik Halmstad

Rasmus Eliasson

sektionsordförande vård och omsorg Halmstad

Jeanette Örenmark

sektionsordförande Laholm

Anne Sjölund

sektionsordförande Varberg

Görel Stoltz

sektionsordförande Varberg regionen

Maria Jörmalm Andersson

sektionsordförande Falkenberg

Camilla Gustavsson

sektionsordförande Hylte

Carina Thållén

avdelningsordförande Kommunal avdelning Sydväst