Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Erik Mårtensson/TT
Bild: Erik Mårtensson/TT

Kom igen Sverige – vi kan bättre!

Sverige har gått in i en ny era där ord som humanism, empati och inkludera inte är politiskt korrekta.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Politisk populism vrider politiken mot det bruna hållet där retorik från 30-talet styr agendan på klassiskt vis: enkla budskap som upprepas och som kryddas med att vädja till folks känslor typ ”farmor får kall mat för att invandrarna tar våra pengar”, och många andra diffusa och absurda påståenden. Vi vet alla vad den retoriken och politiken leder till i det långa perspektivet.

Svartmålningen av vårt land har ett solklart syfte; att på känt manér härska genom att söndra. Skapa ett vi mot dom samhälle där vi är de goda och dom de onda. Man generaliserar för att nå sina mål, och ett tydligt exempel är att sätta likhetstecken mellan all invandring och gängkriminalitet.

Från det bruna hållet hör vi aldrig hur mycket våra svenskar med utländsk bakgrund bidrar med i det svenska samhället och hur absolut avgörande de är för att vi har den välfärd vi har nu och önskar i framtiden. Här finns det mycket statistik att tillgå.

Det är nu viktigt att alla krafter som tror på en mer human värld kraftsamlar och fortsätter att argumentera för humanism, ifrågasätta alla absurda påståenden och syna dumheten oavsett vem som kommer med den.

Visst, det finns mycket som kan bli bättre i Sverige, men så dåligt som det framställs på sina håll är det inte.

Jonas Ryding