Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är så dags nu att titta till Sveriges försvar och våra försäkringar mot krig och elände, skriver ”Rotorparn”. Bild: Henrik Montgomery/TT
Det är så dags nu att titta till Sveriges försvar och våra försäkringar mot krig och elände, skriver ”Rotorparn”. Bild: Henrik Montgomery/TT

Kom igen nu Sverige!

En kommission bör utreda vilka som bär ansvaret för avvecklingen av totalförsvaret till vaktbolagsnivå.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Nu när brandväggen mot den trista verkligheten rämnat står vi och tittar på när grannens hus brinner för fullt och vi har en Putinpyroman som fortsätter härja. Det är så dags nu att titta till Sveriges försvar och våra försäkringar mot krig och elände.

En ökad försvarsbudget till 2 procent av BNP känns nu helt plötsligt realistisk och “särintresset” vårt försvar är nu överst på dagordningen. Till och med hemvärn, civilförsvar, medlemskap i Nato och EU:s försvarsorganisation kan diskuteras, kanske även ett driftvärn som skyddar exempelvis elförsörjningen. Värnplikt diskuteras att återinföras, är det inte helt otroligt!

Klart är att det nu snarast behövs en kommission som snabbt utreder vilka politiska partier och nuvarande politiker även före detta som bär ansvaret för deformeringen – avvecklingen av totalförsvaret till vaktbolagsnivå.

Vi är nog många som vill veta vilka vi inte skall rösta på i valet den 11 september.

Rotorparn

(vpl. flygmekaniker och räddningsman)