Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Bild: Jonatan Gernes

Kolosserna i Mellbystrand

Tidigare i sommar klubbade Laholms kommun (de styrande partierna) en kommande förändring av det vackra Mellbystrand.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Den lilla badorten med köpcentrat och alla fritidshusen har nämligen försetts med en ny ”specialdesignad tänjbar” detaljplan. Kommunens plan är att man därmed ska öppna för att kunna låta en oändlig mängd jätteföretag få etablera sig på båda sidorna av E6:an. Ja, ungefär som man kan se när man passerar Helsingborg, fyrkantiga ”solida byggnader” vanligen med måtten 200 x 200 meter. Utseendena där är alltifrån aluminiumliknande rymdstationer till svarta fönsterlösa träbyggnader med höjder på cirka 10-13 meter.

Först ut, enligt kommunledningen, ska bilfirman Motorhalland bli. De har kommunens välsignelse att få bygga nya jättelokaler med bilförsäljning, stor verkstad och bensinstation. Den ska placeras mellan E6:an och de fast boende invånarna, bakom hotellet Tre Laxar i absolut centrala Mellbystrand. Placeringen mellan E6:an och badstranden är något förvånade eftersom ett bygge på andra sidan av E6:an nog hade varit mera logiskt. Nåväl inget varar ju för evigt, vi litar som vanligt på vår kommunledning och dess styrande partier.

Jan Eriksson