Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Hushålla med pengarna? Budgetens skattesänkningar är ämne för insändaren. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Klyftorna ökar visst inte snabbt nog...

Klyftorna i Sverige ökar men det går inte fort nog tycker vissa. Därför snickrade M och KD snabbt ihop en budget för 2019 som skulle rätta till det.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Man satsar i den ordentligt med pengar på en grupp som tydligen haft det kämpigt de senaste fyra åren under S-regeringen, nämligen de som tjänar mer än 40 000 kronor i månaden. De kommer att få en rejäl skattesänkning utan något krav på motprestation.

M-ledaren är naturligtvis nöjd med satsningen på hans väljare, KD-ledaren var stolt över budgeten och Åkesson blev så glad att få vara med att bestämma att han inte brydde sig så mycket om vad som stod i den. Att den innebar stora skattesänkningar för dem som har det bäst ”kunde han leva med”. Eftersom han och hans sambo numera båda är välbetalda politiker vore det konstigt om han tyckte något annat.

Även C- och L-ledarna tyckte att det var dags att hjälpa dem som tjänar mest och hade inga invändningar när budgetförslaget skulle antas i riksdagen.

Vi har nu en enad höger i riksdagen som har över 50 procent av rösterna så det kan säkert komma fler förslag i den här riktningen. Alla vackra ord från ledarna för den före detta Alliansen om att inte ge SD inflytande glömdes plötsligt bort när man såg chansen att fylla på sin egen plånbok. Devisen för det nya högerblocket skulle därför kunna bli ungefär så här: ”Gärna lite pengar till välfärden men först en rejäl skattesänkning till de välbärgade (och oss själva)”.

Pensionär