Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Kathy Matheson
Bild: Kathy Matheson

Klagande och gnäll har fått sjuka proportioner i dagens Sverige

Klaga och engagera er i något viktigt i stället.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Angående ledaren ”Låt det bli den sista sommaren med biltrafik”, 20/7.

Snälla människa besinna dig. Biltrafiken var tillåten på små delar av stranden, det var inte fråga om rally utan möjlighet att köra ut på stranden och parkera inom ett visst område.

De flesta som klagar är sommarboende som helst vill avhysa allt folk och skratt som stör dem. Klagande och gnäll på allt möjligt har fått sjuka proportioner i dagens Sverige. Motorbanor ska förbjudas, flygplan får inte störa om man är i trädgården, kyrkklockor ska dämpas, motorcyklar ska förbjudas, äventyrslandet låter för mycket, fabrik luktar för mycket, tåget låter, E6:an låter etcetera.

Vad hade ni förväntat er? Förbjuds strandtrafiken kommer bilar att få parkera lite överallt och då uppstår situationer som det också skrivits om, bilar blockerar utryckningsvägar. Tar vi bort alla störningsmoment så kvarstår skrikande fiskmåsar, vindkraftverk eller något annat som retar personer med 400 kvm tomt men krav på 50 000 kvm yta som är tyst.

Kan Alaska vara ett alternativ att bo i? Många farliga djur finns att klaga på. Antarktis? Lite kallt och krympande yta men de klarar nog en livstid utan att störas, jo förstås, mycket ljus på sommaren och mycket mörker på vintern samt omvända årstider och vattnet snurrar på fel håll men man slipper mygg, fästingar, grannar, och ljud.

Klaga och engagera er i något viktigt i stället. Vet ni om att det dör 1 000 barn varje dag på grund av att de saknar rent vatten?

Willy Speljak

Svar direkt

Jag tar ställning i en sakfråga, att motortrafiken bör förbjudas på stränderna i Skummeslövsstrand och Mellbystrand, framför allt för att rädda stränderna för framtida generationer. Det handlar inte om biltrafiken är ett störningsmoment.

Mattias Karlsson, politisk redaktör