Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Kinas diktatur är närmare än vi tror

Den 20 juli var det 20 år sedan Kinas kommunistparti startade den blodiga förföljelsekampanjen mot qigong- och meditationsmetoden Falun Gong. Inledningsvis skapade detta rubriker i svensk press, men snart riktades medias intresse åt andra håll. Förföljelsen har dock pågått hela tiden, och gör alltjämt.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Åtskilliga kineser har tvingats fly sitt hemland till bland annat Sverige av rädsla för liv och frihet, för att de tror på sanning, godhet, tålamod, som är Falun Gongs grundprinciper. Hundratusentals har fängslats och ett okänt antal utövare har fallit offer för kommunistregimens blodiga organplundring, som förser landets sjukhus med organ att transplantera till betalande patienter från och Kina övriga världen.

I juni slog en oberoende tribunal (Chinatribunal.com) – ”enhälligt och bortom rimligt tvivel” – fast att den är övertygad om att kommunistregimens organstölder har skett och fortfarande pågår, i en ”betydande omfattning”.

Min förhoppning är att svenska politiker och allmänhet ska protestera och begära en ordentlig internationell utredning av detta brott.

Kina låter långt bort men befinner sig närmare än vi tror. Kommunistregimen sträcker sina tentakler ut i världen, med propagandaorgan som Konfuciusklassum (i bland annat Falkenberg), den Nya silkesvägen (världens största infrastrukturprojekt), omfattande investeringar i svenska företag, och en medialt aggressiv Sverigeambassadör. Kina påverkar vanliga svenskar allt mer för varje dag som går.

Vi måste mota Olle i grind. Om vi tillåter att kommunistregimen behandlar fredliga qigong-utövare – liksom stora delar av Kinas övriga befolkning – utan respekt för människovärde eller rättsstatens principer, är risken stor att vi en dag sitter i deras båt.

Låter det överdrivet och absurt? Låt oss innerligen tror att det är det, men ändå leva enligt devisen ”hoppas på det bästa men förbereda oss på det värsta” och börja med att kräva ett stopp på förföljelsen av Falun Gong, som har pågått 20 år för länge!

Hans Bengtsson, Laholm