Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Katthemmet har funnits i Norre katts park i 17 år och har plats för 40 katter. Bild: Jari Välitalo
Katthemmet har funnits i Norre katts park i 17 år och har plats för 40 katter. Bild: Jari Välitalo

Kattfotens verksamhet viktig i Halmstad

Många katter har fått nya kärleksfulla hem och många invånare har fått sällskap, glädje och ovärderlig vänskap tack vara Kattfoten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Kattfotens katthem är en viktig verksamhet för Halmstad. Vi i Halmstads Lokala Parti vill lyfta det goda arbete som Kattfotens katthem gör helt ideellt för Halmstad och våra katter. Många katter har fått nya kärleksfulla hem och många invånare har fått sällskap, glädje och ovärderlig vänskap tack vara Kattfoten.

Katthemmet har funnits i Norre katts park i 17 år och har plats för 40 katter. Då Kattfoten dagligen får in anmälningar om övergivna eller skadade katter i Halmstad är de ändå i stort behov av personer som kan ställa upp som jourhem åt katter i nöd.

De tar även hand om katter som omhändertagits av polisen, katter vars ägare gått bort, katter som behöver omplaceras på grund av ändrade familjeförhållanden och så vidare, detta utan ersättning eller ekonomisk hjälp av kommunen eller staten.

Kattfoten gör ett enormt arbete och behöver hjälp och bidrag i form av kattmat, pengar, loppisprylar, jourhem och volontärer som kan hjälpa till med skötseln och omsorg av katterna. Lokalen de håller till i hyr Kattfoten av kommunen och pengar till hyran får de ihop till tack vara sin loppis som även den sköts av frivilliga.

Kattfoten har en stark önskan om att få vara kvar i Norre katts park och är nu oroliga för att kommunen inte har med dem i planerna för ombyggnaden av Norre katts park.

Kattfoten bidrar till en levande plats med sin verksamhet samt med sin loppis som är mycket uppskattad och välbesökt av både oss Halmstadbor och av turister.

Eftersom katthemmet kräver bemanning stora delar av dygnet så bidrar det med att volontärerna samtidigt har lite koll på parken. Halmstads Lokala Parti vill så klart hjälpa denna ideella organisation som värnar om djurens väl och ve och vill härmed uppmana kommunen och ledande politiker att låta verksamheten får vara kvar i Norre Katts park.

Vi vill även utmana andra lokala partier att göra som vi, skänk ett bidrag eller din tid till föreningen, vinnarna blir katterna.

Josefin Green, Karin Lindahl, Helena Thein Hallberg och Carina Broberg Pedersen

Halmstads Lokala Parti