Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Picassos staty kan få transformatorstation tolv meter ifrån. Bild: Christel Lind
Picassos staty kan få transformatorstation tolv meter ifrån. Bild: Christel Lind

Kartan stämde inte med verkligheten

Kommunen har nu lagt till information på hemsidan om att det skall vara skala 1:500 i stället för 1:1000 och ritningen kommer att justeras.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Plankartan på Österskansprojektet, som enligt uppgift är den juridiskt rättsliga delen, har en felaktigt angiven skala. Alla avlästa mått på kartan är i verkligheten hälften så stora. Det vill säga Picassostatyn står cirka 40 meter från byggnadskolossen i stället för cirka 80 meter som kan avläsas på plankartan.

Kommunen informerades per mejl 21 juli om detta fel och förtydligades vid avläsning på A1 ritningen vid planutställningen i rådhuset 25 juli. Kommunen har nu lagt till information på hemsidan om att det skall vara skala 1:500 i stället för 1:1000 och ritningen kommer att justeras.

Den nu nyinsatta transformatorstationen på plankartan framför Immanuelskyrkan placeras alltså cirka 12 meter från Picassostatyn (inte cirka 24 meter). Transformatorstationen skall enligt ritning och planbeskrivning ha tegelfasad. Dock verkar denna byggnaden glömts bort i alla nya fotomontage och bilder.

Rösta nej till Österskansprojektet!

Lars-Gunnar Tönnerheden