Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Kanske dags att ”ringa en vän”

Synpunkterna är befogade och jättebra. Har i en tidigare insändare själv haft synpunkter på vad Halmstad har att erbjuda när det gäller aktiviteter för Halmstadbor, tillfälliga och sommarboende turister samt studenter under terminstider.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till halmstadboende, 13/6.

När affärerna stängt ligger bland annat Stora torg och centrum i övrigt i princip öde oavsett dag i veckan. Utbudet begränsas till restauranger och pubar. Vill man som ungdom eller ”mogen ungdom” dansa till levande orkester måste man åka ut mot kusten (enbart sommartid) eller ett antal mil ner mot Skånegränsen.

Det en gång i tiden så populära Galejan som roat flera generationer dansanta människor står där numera med förspikade fönster, och dansbanan på Laxön är inget alternativ.

Kommer man på väg E 6, norr- eller söderifrån, mot Halmstad finns det sedan en tid fina upplysta informationstavlor. Passerar ofta i båda riktningarna och kan konstatera att det oavsett årstid sällan finns annan information än ”Välkommen till Halmstad” vilket inte lär ge speciellt många ahaupplevelser.

Den sedan länge pågående debatten om tänkbara orsaker till att stadens centrum blir alltmer öde kräver nog ett helhetstänk och insatser av flera aktörer. Trenden är inte unik för Halmstad centrum och det finns städer både i Halmstads storlek och mindre där man lyckats vända den. Kanske dags för till exempel Destination Halmstad att ”ringa en vän” och få lite tips!

Bängan

LÄS MER: Torget har väl aldrig varit särskilt fint