Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Kan någon garantera att kärnkraft är säker?

Många har passat på att framföra sina synpunkter när det gäller för- och nackdelar med kärnkraft.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Apropå ”Håller ni med om kärnkraften”, förtydligande om insändaren 28/3.

Kärnkraft. Min insändare riktade sig i första hand till våra lokala politiker typ, Ella Kardemark, Halmstads kommun, eller Lars Gustavsson, Region Halland, som KD-politiker. Har ni ändrat uppfattning om kärnkraften eller ställer ni er bakom er partiledares ställningstagande?

Ebba Busch Thors uttalande att KD skall satsa på kärnkraften i framtiden har enligt min uppfattning varit en stor anledning till det ökande stödet för KD

Partiledaren för KD är som ett kärnkraftverk, när hon väl fått upp ångan och gått upp i varv är hon svår att kyla ned.

Många har passat på att framföra sina synpunkter när det gäller för- och nackdelar med kärnkraft.

Jag använder mitt sunda förnuft och min magkänsla när det gäller följande frågor.

Kan någon garantera att kärnkraft är en säker och miljövänlig metod att producera el? Kan någon tala om hur man på ett säkert sätt i framtiden skall förvara restprodukterna från kärnkraftverken? Harrisburg? Tjernobyl? Fukushima? När kan marken i Barsebäck användas till att bygga bostäder?

Slutligen vill jag påpeka att när vindkraftparken i Piteå är fullt utbyggd med sina 1 100 verk kommer den att bli en av värdens största Piteås vindkraftpark kommer med råge att ersätta bortfallet av nuvarande elproduktion i Ringhals när två verk stängs av om några år El framtagen med hjälp av vindkraft och vattenkraft borde ju vara det mest miljövänliga sättet att tillverka el. Ny vindkraft kommer också i framtiden att bli ekonomiskt lönsam

Jag rekommenderar alla att läsa Tage Danielssons monolog om sannolikhet efter händelserna i Harrisburg.

Karl-Erik Lövdahl