Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kommunen väljer att stötta ett privat företag med miljoner medan andra föreningar som sköter sin ekonomi och behöver hjälp inte får någon, menar skribenten apropå förslaget att kommunen ska köpa Kombihallen. Bild: Roger Larsson

Kan man inte hantera sina pengar går man i konkurs

Jag ställer ett antal frågor till de ansvariga politikerna i Halmstad, varför ska kommunen åter igen gå in och rädda HBK Elitfotboll AB? Det är ett företag. Kan man inte hantera sina pengar då går man i konkurs.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag sitter i styrelsen för HGF Halmstad Gymnastik Förening, vi har fört en dialog med kommunen om behovet om fler gymnastikhallar då det inte räcker till på långa vägar. Vi har i dag över 600 aktiva medlemmar (mest tjejer) och det saknas utrymmen. Vi blev lovade att det skulle byggas en ny hall på Sannarp, detta skrinlades för att man byggde upp skolan, och den skulle inte få plats. Bara ett litet tag senare byggdes två nya fotbollsplaner längst ner på Sannarp.

Nästa bud är att vi kan få en tomt i Fyllinge, en hall kostar cirka 50 miljoner kronor. Men ni vill inte vara med och bekosta den för kommunen har inte råd. Men att återigen gå in och rädda HBK med 24 miljoner, med massa svepskäl varför. Om ni är så intresserade av hallen så vänta på konkursen och köp den exekutivt på auktion, kan spara många kronor för skattebetalaren.

Det är väl nu tredje gången kommunen går in och stöder detta lag. HBK:s elittrupp är avskild från resten av föreningen, således skulle HBK:s ungdomsverksamhet finnas kvar och föreningen skulle få starta om i lägre division och arbeta sig uppåt mot högre divisioner både ekonomiskt och sportsligt så som Hammers gjort.

Vad är det HBK gör i sin elitverksamhet som är så viktig att Örjans vall fick renoveras för dryga 120 miljoner, man vill investera i en hybridplan. I samband med att Hammers gick i konkurs då de låg i allsvenskan och kommunen vägrade gå in med ett borgensåtagande på en miljon, då gick man in något år senare och köpte planvärme till Örjansvall för, tror det var, tre miljoner.

Man verkar ha enorma lador att ösa ifrån när det gäller ett lag i stan. Min samlade bedömning är att kommunen återigen väljer att stötta ett privat företag med miljoner. Och struntar i andra föreningar som sköter sin ekonomi och behöver hjälp.

Dan Carlén

LÄS MER: Kommunen kan rädda HBK:s ekonomi – med köp av Kombihallen