Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Fredrik Persson
Bild: Fredrik Persson

Kösystemet på Skansen borde göras om så att fler får sittplats

Först till kvarn verkar vara regeln för besökare som vill vara med på Allsång på Skansen. Det skapar problem för äldre som varken kan köa eller kan reservera en sittplats.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Besökte nyligen Stockholm och Allsång på Skansen som jag sett fram emot länge. Föreställningen var bra och Sanna och Arvingarna var toppen men deras så kallade kösystem verkade vara från stenåldern: ”först till kvarn får först mala”. Märkligt att man inte ändrat på detta på så många år.

De som har möjlighet att köa från tidigt på morgonen lägger beslag på alla sittplatserna och låser dem sedan hela tiden både på generalrepetitionen och huvudföreställningen. Besökare som kommer senare på dagen med till exempel reseföretagen har en mycket liten chans att få en sittplats. Då måste man stå i rätt kö och det är inte lätt att hitta den när det inte finns några skyltar.

Nu trodde vi i sällskapet att vi hade ställt oss rätt men det hade vi inte. Kön gick bredvid oss till vänster. Helkass! Det borde finnas möjlighet att boka åtminstone hälften av alla sittplatserna i förväg, särskilt för reseföretagen, så att deras resenärer garanteras en sittplats. I bussen jag åkte med var vi mest äldre människor, flera över 80, som fick stå eller sitta så gott vi kunde utanför det inhägnade området. Så ska det väl inte vara?

Tänk om man hade gjort så på Edinburgh tattoo eller liknande evenemang? Det hade aldrig hållit i längden. Tänk om ni som har ansvaret, kan ordna ett bättre system, så att alla har chansen att uppleva allsången på ett trevligt sätt!

T. Byhlmark