Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Richard Jomshof (SD). Bild: Lars Schröder/TT
Richard Jomshof (SD). Bild: Lars Schröder/TT

Jomshof har effektivt lyckats att på egen hand hjälpa Sveriges fiender

Uttalanden som bekräftar fabricerade narrativ utomlands och som är direkt Sverige-skadliga.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”Muslimska länders förtryck måste få kritiseras öppet”, 16/8.

Vi behöver klargöra ett och annat här, jag tänker att vi börjar med påståendet att muslimska länder hotar med våldsåtgärder mot Sverige; menar du att diverse länder hotar med att förklara krig mot Sverige?

Det är förståeligt men samtidigt inte ursäktbart att människor som befinner sig i de här länderna reagerar på hur den svenska kulturen är – vi lever trots allt i två olika världar.

Vissa mer framtonat än andra, men det behöver tas i beaktande att det finns cirka 1,4 miljarder muslimer på jorden. Att det finns individer som utnyttjar situationen vi är i till sin politiska fördel förvånar säkerligen ingen. Bara i Sverige har politiker viftat med falukorvar och dylikt medans de dragit valser under valrörelsen och vi ser hur det har gått.

Det som vi ser i Sverige sker precis på samma sätt utomlands, man skapar ett narrativ och kör på den linjen.

Vad Jomshof har gjort genom att uttala sig på det här viset är att bekräfta fabricerade narrativ utomlands och som är direkt Sverige-skadliga. Att Sverige är ett land som angriper islam, ett land där muslimer är förtryckta och ett land som är anti-islam. Ett land som anser att islam är “antidemokratisk, våldsförespråkande och kvinnofientlig religion/ideologi “.

Finns det extremister i landet och utomlands som driver detta narrativ? Absolut.

Vem drar nytta av det här? För låt oss inte glömma att vi nu efter 200 års alliansfrihet är direkt inblandade i världspolitiken och inte som neutral medlare. Vårt land är måltavla för främmande makter och då menar jag inte enbart organisationer som Al-Aaida.

Genom att vara en av Sveriges högsta företrädare har de här uttalandena lämnat över svensk säkerhet och Sveriges befolkning på ett silverfat. Oavsett vad om händer nu framöver kommer extremiströrelser att ta åt sig skulden medans förövaren kan vara allt från Ryssland till andra agenter som opererar genom sina underrättelsetjänster.

Vad Jomshof effektivt har lyckats med är att på egen hand hjälpa Sveriges fiender till att konspirera, sprida propaganda och skada landet.

Uppfyller han sina skyldigheter som riksdagsledamot till att värna om den svenska befolkningen och svenska intressen? Eller utnyttjar han sin position till att uppvigla och provocera för att vinna politiska poäng?

Jag vill inte ens föreställa mig hur mycket huvudvärk han har orsakat för Charlotte von Essen och säkerhetspolisen.

Och det här gänget kallar sig för Sverigevänner.

Om det där är en vän, kan jag vara utan.

Gökhan Doramar