Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Jesus står för de kristna värderingarna – inte SD

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik

Svar till Stina Isaksson, 21/8

Politik. Alldeles häpen blir jag, när jag läser Stina Isakssons påstående att SD ser verkligheten som den är. Oj. Då kanske Stina Isaksson kan förklara vem som ska ta hand om alla sjuka och gamla om tio år eller så? Verkligheten ser nämligen, enligt en samlad expertis, ut som så att vi MÅSTE få folk att komma till Sverige eftersom vi behöver människor i arbetsför ålder som arbetar och betalar skatt till landet Sverige. Och som tar hand om gamla och sjuka inom den närmaste 20-årsperioden.

Stina använder sig igen av svepande beskrivningar kring vad andra politiska partier gör och inte gör. Jag vet inget annat parti i Sveriges riksdag än just Sverigedemokraterna som vägrar ta ansvar för de medmänniskor i nöd som kommit till Sverige från krigets fasor de senaste åren. Det är bara SD som räknar dessa människor i enbart pengar. SD gör det gång på gång, ni lyfter bara kostnader. Så visst är det så, att på sig själv känner man andra.

Mest häpen blir jag dock när hon relaterar till Svenska kyrkan och att SD vill återinför de kristna värderingarna. Det är de kristna värderingarna jag och många med mig lever efter i Sverige idag, så smutsa inte ner dem är du snäll Stina!

Medmänsklighet är en grundläggande kristen värdering, att man ska hjälpa de utsatta och behandla dem som om de vore en syster eller bror. Har Stina möjligen hört talas om Jesus, funderar jag? Han som hjälpte dem som hade det allra sämst ställt, var allra sjukast. Jesus, Guds son, står för de kristna värderingarna vi har i Sverige, inte Sverigedemokraterna, som väl är.

Elisabeth Falkhaven,

Miljöpartiet de gröna i Hylte