Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Jag tror blint på citys framtid

Jag bevistade samtalskvällen ”Halmstads centrum om 10 år” på biblioteket i torsdags, men då det var ont om tid för frågor/synpunkter och önskemål och det dessutom inte framkom några förslag tar jag tillfället i akt att skriva denna insändare.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Till Greger Petersson VD på Fastighetsstaden (HP 1/10):

Jag delar inte din uppfattning om att stadskärnans handel kommer att dö ut. Visst – vi är klämda mellan tvenne externa köpcentra och detta i en tid då nya köpmönster bildas. Jag tror blint på citys framtid, dels för att vårt centrum är så litet och kompakt (du når alla butiker på 5–10 minut- er) , dels för att vi har en mycket aktiv cityförening. Jag har upplevt många försök att ena köpmännen, men ingen så framgångsrik som nuvarande förening.

Så Greger – välkommen tillbaka som aktiv fastighetsägare i city!

Till Roland Malmenborn (M), teknik- och fritidsnämnden:

Din insändare (30/9) andas av att vi skall vara glada åt våra två externa köpcentra (sic) då kommunen nu siktar på att öka invånarantalet med 50 procent. Bäste Roland – vi köpmän i city lever i nuet. Inte hur det eventuellt kommer att se ut om 20 – 30 år!

Till Jenny Axelsson (C), ord- förande i samhällsbyggnadsutskottet:

Jag anser att det är kommunens skyldighet att hålla ordning i staden på alla plan – även bland slängda, omkullvräkta cyklar på vår nya ”paradgata”. Och nog kan vi vara överens om att i tider av ökad e-handel, försämrad lönsamhet, utflyttning av citybutiker – då är det dålig ”timing” att höja parkeringsavgifterna.

Förslag: Inför parkeringsskiva med två timmars gratis parkering!

Till Fastighetsägarna:

Jag är väl medveten om det ansvar och kostnader som det innebär att äga och förvalta fastigheter. Trots detta önskar jag att, för att i dagsläget bromsa turbulensen i city, ni ger hyresgästen en rabatt på hyran under de tre kommande åren. Till exempel 20 procent för 2020, 2021 – 10 procent samt 2022 – 5 procent.

Det skulle ge oss ”luft under vingarna” och med frigjorda slantar öka våra satsningar på att marknadsföra cityhandeln.

Stellan Larsson

bokhandlare emeritus

LÄS MER: Frustration när stadskärnans framtid diskuterades

LÄS MER: Så kan Halmstads centrum utvecklas

LÄS MER: Hur kan centrumkärnan få nytt liv?

LÄS MER: Alla dessa tomma butikslokaler – är det så vi vill ha det i Halmstad?