Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstads kommun beslut att köpa in en så kallad borgmästarkedja får kritik.
Halmstads kommun beslut att köpa in en så kallad borgmästarkedja får kritik.

Jag läser om borgmästarkedjan och skäms

Allt handlar ju trots allt om att visa status genom smycken, kläder och utseende överlag, eller hur?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag läser om borgmästarkedjan och skäms. 80 000 kronor av skattebetalarnas pengar för att smycka kommunfullmäktiges ordförande så att när han besöker andra kommuner ser de att han minsann också har en kedja, precis som de. Det ger respekt, eller hur? Något att vara stolt över. Vi kommuninvånare kan också vara stolta. För allt handlar ju trots allt om att visa status genom smycken, kläder och utseende överlag, eller hur?

Det är precis vad jag säger till min 13-åriga dotter också, när hon ber om fina märkeskläder. ”Det är bra älskling, så klär ju sig de andra i skolan och då är det viktigt att även du ser ut som andra. Det visar att du har pondus och att du har bra och sunda värderingar och har förstått värdet av konsumtion.”

Sen berättar jag för henne om ordförandens kedja och vi talar tillsammans om hur viktigt det är med att välja rätt förebild och sätta sig in i vad de står för och hur de uttrycker det.

Vad säger ni, Halmstads kommuns invånare? Om vi skulle göra en namninsamling och jag skickar ut ett brev till varje hushåll med den enkla frågan ”Vill ni att era skattepengar går till en borgmästarkedja?” och så en ja och en nej-ruta att kryssa i och sedan går jag runt att samlar in dem. Hur många ”ja” och hur många ”nej” tror ni att vi får då? Ett rungande ja va?

Tack för ordet!

Ulrika Ingemarsdotter

PS. Vårdpersonalen – jag beundrar ert arbete, ni har alltid varit och är fortfarande fantastiska och hade jag haft 80 000 kronor över hade jag mer än gärna gett det till er. Det blir inte så mycket per person eftersom ni är så många men det hade i alla fall räckt till att ni blir bjudna på en aktivitet eller en middag. Nu har jag tyvärr inte 80 000 kronor och det har inte ordföranden heller, han ska köpa en guldkedja och med den på sig representerar han ert goda arbete.