Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jämställdheten segar sig fram i Halland

I Region Hallands mål och budget 2020–2022 står att läsa att jämställdhet är viktig och att regionen delat erfarenheter med andra regioner.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det ska också pågå kartläggning och synliggörande i våra verksamheter för att kunna genomföra aktiviteter som är jämställdhets- och rättighetsintegrerande. Så bra, men redan 2014 skrev Stefan Edlund, Miljöpartiet, en motion om detta som delvis bifölls 2017. Då beslutades att ge regionstyrelsen i uppdrag att i samråd med berörda nämnder ta fram en utvecklingsplan för att motverka diskriminering. Fullmäktige ansåg samtidigt att Region Halland redan integrerar jämställdhetsperspektivet i sina verksamheter och att det redan fanns utvecklingsplaner för jämställdhetsintegrering.

Vi i Miljöpartiet väntar med spänning på att höra om resultat och aktiviteter. Ett passande tillfälle kan vara när årsredovisningen 2019 ska debatteras i fullmäktige i april. I budgeten från moderater, liberaler, centerpartister och kristdemokrater från 2019 finns visserligen inget om jämställdhet med, men ordförande betonar det ändå i sitt förord. Stefan är numera förste ersättare i fullmäktige och kommer finnas på plats med öronen på helspänn.

Maria Losman (MP)

Svein Henriksen (MP)

ledamöter i regionfullmäktige