Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

KD i Halmstad vill satsa på Söndrums IP och på en konstgräsplan på Andersberg. Bild: TT/arkiv
KD i Halmstad vill satsa på Söndrums IP och på en konstgräsplan på Andersberg. Bild: TT/arkiv

Investeringar behövs till idrottsplaner i Söndrum och på Andersberg

När föreningslivet kliver fram och vill ta ett socialt ansvar är det för oss en självklarhet att kommunen ska möta upp och ge goda förutsättningar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Föreningslivet har något som en kommun eller myndighet inte alltid har - förmågan att nå människor och fånga upp dem i ett meningsfullt sammanhang.

Därför är det så viktigt att kommunen samarbetar med föreningslivet och civilsamhället.

2018 var en av KD:s valfrågor att det skulle anläggas en konstgräsplan på Söndrums IP. Vi är glada för att den sedan 2020 finns på plats! Inte för vår egen skull, utan för alla de barn och unga som har glädje av den.

BK Astrio, fotbollsföreningen som har sin verksamhet på Söndrums IP, är Hallands största fotbollsförening. De är en av många föreningar i Halmstad som ser till att våra barn får möjlighet till en aktiv fritid, kamratskap och att få vara en del i en gemenskap.

I takt med att Halmstad växer ökar också antalet barn som vill vara med och spela boll på Söndrums IP. För att det ska vara möjligt och för att föreningen inte ska tvingas säga nej till barn som förväntansfullt väntar i kö, behövs investeringar i idrottsplatsen.

Dels behöver möjligheterna för att anlägga ytterligare en fotbollsplan ses över, men föreningen har också ett akut behov av fullgoda omklädningsrum, förråd och domarrum.

Precis som vi outtröttligt drev igenom en konstgräsplan kommer vi göra vårt yttersta för att få dessa nödvändiga faciliteter på plats. Detta är ett av våra konkreta vallöften.

Som känt driver vi även att Andersbergs Fotbollsförening ska få bättre förutsättningar genom att det investeras i en konstgräsplan just på Andersberg.

Andersbergs fotbollsförening har kapacitet att fånga upp cirka 400 barn och unga i en idrottsgemenskap året runt - om de bara har någonstans att vara.

Andersberg brottas med segregationsproblem och en större andel unga jämfört med andra delar av kommunen riskerar att hamna i utanförskap och destruktiva sammanhang.

Det går att förhindra om det finns trygga och goda sammanhang att erbjuda!

När föreningslivet kliver fram och vill ta ett socialt ansvar är det för oss en självklarhet att kommunen ska möta upp och ge goda förutsättningar.

Det gäller likväl i stadens östra som i stadens västra delar.

Det gäller likväl Andersbergs Fotbollsförening som BK Astrio.

Vi lovar inte allt åt alla.

Men vi lovar att göra allt vi kan för att hålla det vi faktiskt lovar.

Ella Kardemark (KD), kommunråd