Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Invandringsfrågan en av de avgörande

SD är inget enfrågeparti, i en mätning utfärdad av opinionsföretaget Novus gjord för SVT konstateras att Sverigedemokraterna nu är topp tre i nio av väljarnas tio viktigaste politiska frågor.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren "Enfrågepartiet", 21/1.

Vilket också visar på vilken bra politik och bredd vi faktiskt har.

Däremot är invandringsfrågan en av de avgörande frågorna för framtidens välfärd. Befolkningstillväxten vi har i Sverige är nästan helt kopplad till invandringen, det är den gruppen som har lägst sysselsättning, lägst inkomst, högst brottslighet och som söker sjukvård i störst utsträckning, samt klarar skolan sämst.

Befolkningen ökar alltså med den del som kostar samhället mest och som bidrar minst till samhället, samtidigt som kostnaderna skenar, fler än någonsin är i behov av välfärd under längre tid än någonsin, speciellt med tanke på att knappt 34 procent har sysselsättning efter 15 år och samtliga offentliga institutioner befinner sig i kris.

Ett kommande katastrofläge för svensk ekonomi förefaller allt mer sannolikt med väsentligt högre arbetslöshet, krisande finansmarknad, lågkonjunktur och minskad köpkraft hos hushållen. Det är framtidsprognosen i en rapport från den svenska tankesmedjan Intelligence Watch.

En stor invandring, hög skuldsättning i förhållande till disponibel inkomst men även en extremt låg ränta skapar förutsättningar för ett mardrömsscenario. Vidare pekar rapporten på de långsiktiga konsekvenserna för ekonomin, där en uppskattning om utomeuropeiska invandrares effekt på offentliga finanser väntas bli en belastning om hela 158 miljarder kronor – räknat över de invandrade individernas livstid.

Våra regeringspartier behöver sluta stänga ute SD från samtal och börja ta ansvar för Sveriges framtid.

Stina Isaksson

gruppledare SD Hylte

Thomas Johansson

vice gruppledare SD Hylte